Rövid távú autóbérlés: A 3-6 hónapos bérlés előnyei
Rövid távú autóbérlés: A 3-6 hónapos bérlés előnyei

Rövid távú autóbérlés: A 3-6 hónapos bérlés előnyei

Az autóbérlés világában a rugalmasság és a gazdaságosság kulcsfontosságú. A 3-6 hónapos rövid távú autóbérlés pont ezt kínálja. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy csak annyi időre béreljen autót, amennyire szüksége van, anélkül, hogy hosszú távú szerződést kellene kötnie. Az üzleti utazásoktól a hosszabb nyaralásokig, a rövid távú autóbérlés számos helyzetben ideális választás lehet. Fedezze fel velünk a 3-6 hónapos autóbérlés előnyeit és legfontosabb tudnivalóit!

Mik a rövid távú autóbérlés főbb előnyei?

Rugalmasság és szabadság

A 3-6 hónapos autóbérlés rendkívül rugalmas, kényelmes és költséghatékony megoldást biztosít mindenki számára. Ez a konstrukció minden esetben az Ön igényeihez és elvárásaihoz illeszkedik:

 • az autóbérlés ideje teljes mértékben Öntől függ, addig veheti igénybe az autót, ameddig csak szüksége van rá,
 • a bérlés céljához leginkább passzoló autómodellt választhat – akár városi, tágabb családi vagy dobozos autó kölcsönzésére is van lehetőség,
 • számos kiegészítő szolgáltatást igényelhet az autó mellé – a bérlési csomagtól függően,
 • a fix havidíjon felül elkerülheti a fenntartási és üzemeltetési költségeket
 • mentesül az adminisztrációs feladatok alól, hisz semmivel nem kell foglalkoznia a havidíj befizetésén kívül,
 • illetve általa könnyedén és azonnal bővítheti a jelenlegi céges flottáját is.

Gazdaságos: jól átlátható költségek

A 3-6 havi autóbérlés átlátható és jól tervezhető költségeket jelent – legyen szó akár cégről, akár magánszemélyről. A bérlés által egyáltalán nincs szükség tőkelekötésre, nincsenek váratlan kiadások és rejtett költségek. Érdemes tudni, hogy az autóbérléskor forint, illetve euró alapú finanszírozásra is van lehetőség, így azt választhatja, amely Önnek jobban megfelel.

A havidíj gyakorlatilag magában foglal szinte minden felmerülő költséget:

 • a casco,
 • az aktuális gumicsere, 
 • az esetleges szerviz és karbantartás,
 • a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB)
 • és a cégautóadó költségeit is fedezi a havidíj.

A havidíjon felül lényegében csak az üzemanyagra kell költeni. Azonban még erre is van kedvezmény, ugyanis a bérelt autó mellé üzemanyagkártya is jár, amely komoly megtakarítást jelent. A bizonyos kutaknál a kártyával literenként 5 forint kedvezményt kaphat. 

Nincs hosszú távú kötelezettség

A rövid távú autóbérlés esetében nem kell hosszú távra elköteleződnie, így elkerülheti a nagyobb összegű kiadásokat is. Ezáltal Ön vagy cége nagyobb likviditással rendelkezhet, ami összességében rugalmasabb gazdálkodást tesz lehetővé. 

Mindemellett pedig miközben Ön egy teljesen új autót tudhat maga mellett, addig a felelősség és a kötelezettség végig a bérbeadót terheli, nem pedig az autó használóját. 

Tehát ez a tökéletes konstrukció, ha 

 • csak néhány hónapra van szüksége gépjárműre, 
 • nem szeretne hosszabb távon fenntartani egy autót,
 • vagy nem szeretne több éves szerződést kötni autóbérlés kapcsán.

A saját igényei és tervei mentén dönthet arról, hogy mennyi ideig szeretné bérelni az adott autót és pontosan milyen típusú járműre van szüksége. Ráadásul a rövid távú autóbérlésnek köszönhetően lehetősége van 3-6 havonta folyamatosan új autómodelleket is kipróbálni, ezáltal mindig naprakész maradhat a legújabb technológiákkal és nem kell évekre elköteleződnie egy adott autó mellett. Nem mellesleg az új modelleknek presztízs értéke is van – különösen az üzleti szférában. 

Kifogástalan, jól karbantartott járművek

Az autóbérlés nagy előnye, hogy a szolgáltatás során igénybe vett járművek mindegyike igen jól karbantartott, kifogástalan állapotban van. A bérelt autók rendkívül biztonságosak, ugyanis rendszeres szervizelésen és teljes körű átvizsgáláson esnek át. A bérbeadó gondoskodik például a friss gumikról, a megfelelő olajszintről, illetve minden egyéb szükséges kiegészítő meglétéről.

Ez azt is jelenti, hogy Önnek egy percet sem kell aggódnia az esetleges meghibásodás, műszaki hibák és a javítási költségek miatt, hiszen a bérlési időszak alatt a bérbeadó cég felel mindenért. Ha esetleg mégis probléma adódik, akkor a 24 órás nemzetközi közúti segélyszolgáltatás által azonnal segítséget kaphat. Amennyiben pedig az autó javításra szorul, a cég gondoskodik a csereautóról is. 

Sőt az autóbérlés során még az alkatrészek elhasználódása sem érinti közvetlen, ami egy saját autó esetében nemcsak kellemetlenségeket, de igen jelentős kiadásokat is okozhatna Önnek.

Széles autóválaszték érhető el

Megbízható és kiváló autómodellek széles választéka érhető el a rövid távú autóbérlés során, így mindig az adott célnak és igényeknek megfelelő járművet választhatja ki. 

A rövid távú autóbérlés során bérelhet például

 • áruszállításhoz kombi vagy kisdobozos autót,
 • külföldi utazáshoz kényelmes nagyobb autót,
 • városi közlekedéshez kompakt, kicsi és keveset fogyasztó járművet.

Mikor és kinek jöhet jól a rövid távú autóbérlés?

A rövid távú autóbérlés több esetben is ideális megoldást nyújthat – mind a cégek, mind a magánszemélyek számára. 

 • Váratlan helyzetek esetén: Ha hirtelen adódik valamilyen új projektmunka vagy utazási lehetőség, akkor gyors és rugalmas megoldást biztosít a rövid távú autóbérlés. 
 • Külföldi utazáskor: A rövid távú autóbérlés költséghatékony és praktikus megoldás lehet a céges külföldi utak, vagy akár családi nyaralások során is.
 • Átmeneti időszakra: Ha új autó vásárlása előtt áll és a régi járművet már eladta, akkor a rövid távú autóbérléssel zökkenőmentesen hidalhatja át az átmeneti időszakot. Az autóbérlés által biztosan nem marad kocsi nélkül ezekben a hónapokban sem.
 • Új kolléga belépésekor: Amikor új kolléga érkezik a csapatba, akinek autóra is szüksége van, akkor a próbaidő alatt a rövid távú autóbérlés kiváló választás. Ez a rugalmas opció elkerüli az autóvásárlás és a hosszú távú bérleti szerződés kötésének szükségességét, ugyanakkor biztosítja, hogy az újonnan csatlakozó munkatárs már a munkába állás első napjától kezdve rendelkezzen gépkocsival. 
 • Új modell kipróbálására: Tartós autóbérlés vagy autóvásárlás előtt egy-egy modellt kipróbálhat és néhány hónapig tesztelhet a rövid távú autóbérlés által, így könnyebben dönthet arról, hogy hosszú távon milyen típusú és márkájú autó mellett szeretne elköteleződni. Az elektromos és hibrid járművek teszteléséhez különösen szuper megoldás a 3-6 hónapos bérlés. 

Hogyan működik a 3-6 hónapos autóbérlés?

A 3-6 hónapos autóbérlés menete rendkívül gyors és egyszerű, ennek köszönhetően a kiválasztott autót rövid időn belül már használhatja is. Nincs más dolga, mint kiválasztani az igényeinek és elvárásainak megfelelő gépjárművet és felvenni velünk a kapcsolatot. Ezt követően mi felkeressünk Önt és személyre szabott egyedi ajánlatot küldünk.

Az autóbérlés során háromféle csomag közül választhat cégünknél: basic, smart és prémium autóbérlésre van lehetőség, melyek mindegyike tartalmazza a kötelező biztosítást, a baleseti adót, a cascot és a cégautóadót, illetve üzemanyagkártyát és a szervizelést.

Milyen autók érhetőek el nálunk?

Cégünk széles skálájú autóválasztékkal rendelkezik, hogy Ön biztosan megtalálja az igényeinek és céljainak leginkább megfelelő modellt.

 • Számos márka népszerű modelljei közül választhat: Többek között BMW, Kia, Seat, Toyota és Peugeot autók várnak Önre.
 • Akár azonnal is elviheti az autókat: A bérelhető autók között több modell azonnal a rendelkezésére áll, így ha sürgősen szüksége van autóra, nálunk nem kell hosszasan várakoznia.
 • Manuális és automata váltó is elérhető: A vezetési stílusának megfelelően választhat manuális vagy automata váltóval felszerelt autót is. 
 • Többféle típusú autó bérelhető: A hajtásláncot tekintve elektromos, hibrid és benzines változatok is bérelhetőek cégünknél.
 • Különféle méretű járművek kölcsönözhetőek: Kisebb és nagyobb mérettel bíró alternatívák közül is válogathat, így kisebb városi járművek, nagyobb kombik vagy kisdobozos autók is bérelhetőek.

A 3-6 hónapos autóbérlés ideális azoknak, akik rövid távra keresnek rugalmas, megbízható és költséghatékony megoldást az autóhasználatra. Jól karbantartott, kifogástalan állapotban lévő gépjárművek széles választékát kínáljuk, így nálunk könnyen megtalálhatja az Ön számára legjobb modellt. A bérlés során nem kell aggódnia a biztosítások, az adók és a karbantartás miatt sem, mi mindenről gondoskodunk Ön helyett is! Forduljon hozzánk bizalommal és kérjen egyedi ajánlatot!

Friss bejegyzések

A cikk szerzője

tartós autóbérlés, operatív lízing
Gombos Gábor
ügyvezető igazgató

Fontos számomra, hogy ügyfeleink családias, megbízható légkörben érezzék magukat. 

Működési tervünk alapja a minőségi ügyintézés, illetve az ügyfelek valós igényeihez és pénzügyi kockázataira szabott szolgáltatási csomagok, amelyeket átlátható és kiszámítható árképzési rendszer mellett kínálunk. Amennyiben tisztázandó kérdése merül fel, kérem keressen minket az alábbi elérhetőségeken.
Copyright © 2022 tartosautoberles.hu I Minden jog fenntartva! I Design by PNGN
Follow us